top of page
  • M. van Donselaar

Sjamanistische basiscursus


Sjamanistische Basiscursus

Al sinds mijn 12e vier ik de jaarfeesten en werk ik met de maan. Sinds mijn 20-er jaren ben ik bezig geweest met het sjamanisme en dan met name de noordwest- Europese variant ervan. Nu, met mijn andere trainingen en met mijn workshops, merk ik dat de basis van waaruit ik mijn werk doe, een sjamanistische laag heeft waar niet iedereen nog even bekend mee is maar wel erg veel vraag naar is en wat tevens ook zo enorm bij het vrouwelijke past, bij ons vrouwelijk erfgoed. Ik dacht er al jaren over om dit te doen maar nu was de tijd er rijp voor en wil ik graag de wortels - waarop ik bouw - van mijn werk aan anderen meegeven, zodat zij zelf - en met mij samen - kunnen doorgroeien. Vandaar dat ik een basiscursus in het sjamanisme wil geven voor ieder die de basisbeginselen- en technieken onder knie wil kringen om hiermee hun eigen leven en wellicht hun werk, wil verrijken en meer wil leren over inheemse tradities.

Zelf heb ik mijn basis in sjamanisme en seidr geleerd van fijne en bijzondere leermeesters en meesteressen zoals Linda Wormhoudt, Susanne Hazen en Astrid Klijzing, Peter de Haan, Frigga Asraaf, mijn lieve vriendin Erika en Klara Adalena. Ik ben hen zeer dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en me eigen heb mogen maken en verder heb mogen bouwen op mijn eigen manier, in mijn eigen jasje en mijn weg ben gegaan.

Ik heb echt niet alle kennis en waarheid in pacht, maar dat wat ik weet, draag ik graag over op anderen....Bij deze dus.

De basis-cursus is een 6-delige cursus van zondagmiddagen en leert je o.a. over de volgende onderwerpen (niet op volgorde):

- het Levenswiel en Levensweb

- Ziel (je eigen ziel en die van alles om je heen) - je helpers vinden en contact opbouwen (krachtdieren, voorouders, goden, etc.)

- trance-werk, zang, rituelen en hoofd-hart-buik connectie - reiniging en bescherming - Inheemse tradities en Goden en Godinnen

Het programma is nog in ontwikkeling dus houd de pagina en website in de gaten, ook voor de data.

We werken in een kleine groep mensen en je gaat zelf aan de slag met de technieken. Ik geef iedere les een stukje theorie en kennis (wortels) waarmee we gaan oefenen (stam) om vaardigheden aan te leren en ik geef tot slot oefeningen mee naar huis (bladerdak) om verder inzicht te verkrijgen over het geleerde en om het te integreren (gehele boom). Mijn sjamanisme probeert zo dicht mogelijk bij huis te blijven, dus je leert grotendeels over wat er hier in de Lage Landen werd gedaan, met uitstapjes naar andere landen rondom ons om een breder perspectief te krijgen en om meer over onszelf te weten te komen. Je gaat een band aan met het land waarop je woont en de energie hier in de Lage Landen.

Wat kan je na deze cursus? Na deze cursus beheers en weet je de volgende technieken en kennis (nog in ontwikkeling!): - Je weet wat het levenswiel is, kent de segmenten van het wiel in de inheemse sfeer en weet van laaglandse rituelen en tradities die passen bij de feesten van dit wiel en wat je hier zelf in je eigen rituelen mee kunt - Je kunt connectie maken met je eigen ziel, hier naar luisteren en ermee samenwerken en verbinding maken met de ziel van anderen (mensen, dieren, planten, stenen, etc.) - Je hebt een band opgebouwd met één of meer helpers - Je kunt jezelf in trance brengen door middel van zang, drum of andere methodes en weet je hoofd met buik te verbinden en om zo toegang te krijgen tot het hart - Je weet hoe je een sjamanistisch ritueel vorm moet geven - je weet hoe je jezelf energetisch moet reinigen en beschermen en hoe je een heilige ruimte creëert voor een ritueel of helingswerk - je kent inheemse goden en godinnen en weet hoe je met hen kunt verbinden indien je dit wilt ....- nog vele andere persoonlijke doelen komen aan bod, iedere maand behandelen we namelijk ook persoonlijke vragen en doelen.

Wat krijg je tijdens en na deelname aan deze cursus? * een diep gevoel van geworteld zijn op deze plaats, in dit land, in de lage landen, of je hier nu bent geboren of niet maakt niet uit * een intieme verbinden met anderen uit deze groep, gelijkgestemden, waarin je in een app of facebook groep met elkaar contact kunt houden tijdens je oefenperiodes tussen de lessen door * iedere maand tijd voor jezelf en je eigen ontwikkeling, op maat afgestemd * verbondenheid met je voorouders * inzicht en verbondenheid met je eigen tradities en de hedendaagse toepasselijkheid ervan * een diepe verbinding met de aarde en de dieren en de planten * een lichamelijke en energetische hernieuwing door de reinigingstechnieken die je leert * je kunt je zelf beter wapenen tegen negatieve energie en kunt meer in je centrum blijven staan als er heftige dingen gebeuren * je gaat inzien dat je nooit echt alleen bent * rust en ontspanning op een dieper niveau

* een mooi certificaat als bewijs van deelname ......en natuurlijk nog veel meer waar we nu niks over kunnen zeggen maar wat vaak erg lang doorwerkt........

Heb je al interesse?

Met dit soort dingen is de lijst snel vol en ik heb maar plek voor ongeveer 10 mensen, dus adviseer ik je om nu al jezelf aan te melden en op de lijst te zetten zodat je zeker bent van een plekje!

De lessen zijn niet los te volgen en de prijs komt te liggen tussen de 400 en 450 euro en is nog afhankelijk van materiaalkosten die moeten worden doorberekend. Uiteraard kun je in termijnen betalen, dit zijn 4 termijnen verspreid over 4 maanden.

Even in het kort: Waar: het Vijfde Huis, Nieuwe Gouwe Westzijde 2 in Gouda Hoelaat: onder voorbehoud maar het zal in de middag zijn Wanneer: begint in september 2019, de tijd waarin de energie naar binnen keert Prijs: tussen de 400 en 450 euro, inclusief sommige materialen en koffie/thee en wat lekkers (veganistisch) en een certificaat als bewijs van deelname en succesvol afronden van de cursus. Let op: je wordt geen SJAMAAN, je wordt met dit iemand die de basistechnieken van het sjamanisme beheerst. Ik geef geen titels en er is een erg groot verschil tussen traditioneel sjamanisme en sjamanistische technieken (soms ook core-shamanism genoemd naar de methode van Michael Harner).

Meld je dus alvast aan via de e-mail (oervrouw.witteraaf@gmail.com) dan sta je op de lijst! De data komen er zo snel mogelijk aan maar ik weet al dat dit waarschijnlijk de zondagen gaan zijn. Mocht je je aanmelden kan je wel je voorkeursdag en tijd in de week aangeven zodat ik dit kan bekijken over de gehele groep aanmeldingen.

Ik heb er zin in!

Recente blogposts

Alles weergeven

Licht

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page