top of page
slang

Over Mirjam

Toen ik jong was had ik al een grote voorliefde voor de natuur. Naarmate ik ouder werd ontdekte ik de Grote Moeder, Moeder Natuur, via de wicca-stroming en op mijn elfde jaar wijdde ik mij aan Haar toe. Ik niet echt goed waarom, maar ik wist dat ik bij Haar hoorde. Ze inspireerde mij via een diep gevoel van Zijn binnen de cyclus van de natuur. Ik kon me overgeven aan de veranderingen, in mijzelf en om mij heen. Van Haar leerde ik het wiel overstijgen.

Tijdens mijn pubertijd raakte ik die verbondenheid helemaal kwijt. Ik dwaalde als een zoeker door de wereld, op zoek naar mijn ik, mijn identiteit in deze kluwen, deze wirwar aan indrukken. Met mij dwaalden en dwalen, vele anderen. Volledig in beslag genomen voor mijn hoofd, denken, kennis, presteren, kracht zonder kwetsbaarheid, rationaliteit, analyseren...en nog veel meer. Ik had geen besef van mijn menstruatiecyclus want ik slikte de pil, ik had geen idee van het prachtige vrouwenritme gedurende de maand dat identiek was aan de cirkel van leven, de natuur was ik kwijt want ik woonde in de stad, ik dronk, rookte en ik ging naar feestjes toe. Ik vond mijzelf niet, in tegendeel; ik raakte mijzelf meer en meer kwijt en ik onderging naast diepe lessen ook erg nare ervaringen..

Later ging ik me verdiepen in de mythologie van deze streken, van Nederland en Noordwest-Europa. Ik ontdekte het heidendom en via het heidendom kwam ik in aanraking met de Matronen en de godinnencultus die onder het Indo-Europese laagje lag en er tevens mee vermengd was. Ik had geen idee van deze hele cultuur! Waarom had ik dit niet op school gekregen?!
Ik begon de symbolen te herkennen in alle tradities die ons landje rijk is, van rendierjager tot het christendom.Door de boeken van Marija Gimbutas en Annine van der Meer leerde ik Haar herkennen, Haar verborgen taal weer lezen. Dit gaf mij een ontzettend groot gevoel van thuiskomen, van herkenning, bij Haar hoorde ik, Zij was het die mij altijd geroepen had, hetzij fluisterend maar dwingend, al toen ik zo jong was... Moeder Aarde, de prachtige natuur. En een zaadje dat zich plantte in mij op de vooravond dat mijn vader stierf en wij samen Venus in de hemel zagen schijnen, zo fel als een baken zoals mijn vader het omschreef; toen hij stierf, stierf er ook iets diep in mij...en tegelijkertijd werd ik herboren, door de Vrouwe aan de hemel, zo voelde het. Een intens mystieke ervaring die ik enkel door poëzie enigszins kan omvatten in woorden. Ik was helemaal leeg, onttrokken aan enig idee van identiteit, en het was toen dat ik weer thuiskwam en alles langzaam weer in elkaar begon te passen...Ik was weer wie ik was, wie ik zijn moest, de mist trok op, ik stopte met mijn haar verven, met roken en met drinken en ging in mijn vaders huis wonen in de polders, weg van de stinkende stad met al haar lawaai; eindelijk stilte. Rust. Letterlijk en figuurlijk thuiskomen op mijn geboortegrond. De Godin had me geïnitieerd, de vrouwelijke geesten. Toen was het 'Vrouwenrad' geboren.
Na jaren lang met de vrouwelijke energie te hebben gewerkt en talloze vrouwencirkels te hebben gegeven, voelde ik dat het goed was zo. Het mocht meer open. De jaren werkend binnen de sjamanistische traditie van Spirit of Wolf als ritueel begeleider en therapeut/Toegepast Psycholoog, gaf me veel inzichten, de noodzaak van een goede leraar, van rituelen één op één, het contact met het lokale, het oeroude Europese, goede en persoonlijke hulp en zoveel nood aan heling! Zeker de coronacrisis laaide enorm veel zaken op, ook dingen waar ik het niet mee eens wat in deze hedendaagse maatschappij.
Moeder Aarde heeft het momenteel zwaar te verduren door onze manier van leven. Dit kan zo niet langer doorgaan, we bezorgen haar en haar schepsels veel leed, dit moet bij naam genoemd worden; Ecocide. Daarnaast heeft de mens zich boven de natuur geplaatst (antropocentrisme) en denkt hiermee intelligenter te zijn dan Moeder Aarde en haar creaties. Het plaatst zich boven de schepping, daarmee de geschenken van Moeder Aarde zoals de helingskracht van haar kruiden, haar elementen, e.d. vergeten...

Het is mijn missie om niet alleen mensen te helpen zich met eigen ziel en balans te vinden in de twee polen van het leven (min/plus, licht/donker), en zich met elkaar en zichzelf te verbinden om zo te helen en zelfactualisatie te verwezenlijken.... Maar ook onze Moeder Aarde heeft onze hulp nodig. De boodschap dat wij één zijn achter alle vormen, dat er een bron is waar wij allen vandaan komen, hebben wij op dit moment zo hard nodig om te beseffen dat wat we elkaar en de Aarde aandoen, we ook onszelf aandoen. Het is mijn diepste wens dat we opnieuw leren dat we allen met elkaar verbonden zijn en we deel uitmaken van de natuur, in plaats van erboven staan. Ik wens met heel mijn hart dat ik eraan kan bijdragen dat de mensen om mij heen zich bewust worden van de liefde die van deze eenheid uitgaat en dat zij beter nadenken over hun manier van leven in relatie tot anderen, zichzelf, de dieren en onze prachtige planeet en dat zij zoveel geheimen tot balans en heling in zich draagt.

Ik werk hieraan mee in mijn rol als hoofd van de Nederlandse en internationale community en als sjamanka, Izih Deer Kam, de naam gegeven door mijn leraar Shaman Morsuk en zijn leraar Shaman Karagai in de lijn van de traditie van Spirit of Wolf. Ik voel mij gezegend dat ik hierin niet alleen sta, maar een hele rij aan voorouders uit de lijn die me de wijsheid en kennis geven om mijn werk te kunnen doen hier in Europa, evenals de community en alle andere geesten waarmee ik werk. Steeds meer mensen staan op om hierin een belangrijke rol te vervullen om hier in Europa onze verbinding met de natuur, de oeroude archaïsche cultuur en het animisme te herontdekken en integreren in het huidige leven.

Ik wil meehelpen om onze eigen tradities, die zulke oude wortels hebben, uit tijden waarin men meer verbonden was met de Kosmische Cyclus, de seizoenen en de maanfasen, weer hernieuwde betekenis te geven. Oude kennis in een modern jasje, zonder afbreuk te doen aan de oorsprong. We moeten de taal van de natuur weer leren spreken. Niet alleen de taal van de Laaglandse tradities maar ook Europa en al onze voorouders. We moeten het verleden helen, wij nazaten, kunnen dit doen. Van christelijke voorouders tot de eerste Europeanen uit de Siberische steppe, man en vrouw, weer samenkomen en koers bepalen voor de toekomst. Niet alleen de taal van de natuur, maar ook van de liefde en de eenheid. Wij komen uit dezelfde bron van Oorsprong, alle mensen op aarde, wij zijn broeders en zusters. Laten we de eenheid in verscheidenheid vieren. Laten we elkaar in liefde omarmen. Dit zal ons op alle gebieden genezing brengen.

- Mirjam van Donselaar, 2023

Andere projecten:

Zielenspinsels - kunstzinnige uitingen, poëzie, dradenwerk en meer.
Actief tegen ecocide -  zie deze pagina

 

Aangesloten bij:

- NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)
- NIBIG (Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg) geregistreerd
- Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) geregistreerd
- Spirit of Wolf (Internationale community van traditioneel sjamanisme)
 

nobco.png
cropped-nibig.png
Wkkgz-logo.png
32416431_1625015447534965_34931704016121
IMG_20220731_110759_992_1660834093264.png

Mirjam heeft een Bachelor of Science in Toegepast Psychologie (Hogeschool Leiden), hoofd van de Nederlandse en Internationale community van Spirit of Wolf. Vanaf haar 31ste jaar is zij opgenomen in de lijn van het traditioneel Siberisch sjamanisme uit Chakassië door Shaman Morsuk en Shaman Karagai. Zij is schrijfster van het boek "Dagaz" en "de Heilige Nachten".
zie voor therapie ook: www.izih-deer-kam.com

Bovenstaande foto door Heidy Brakenhoff

 

20210829_184932_1630278937293(1).png
20210829_185211_1630280123429.png
20210829_184158_1630313152774.png
13497542_1724437407770649_23363176880016
11401397_1613666142181110_34337643254606
20200705_210012_1593977838499.png

Ervaring en achtergronden:

 

2011 - Opleiding Verzorgende IG (Rotterdam)
2014 - Bachelor of Science Toegepaste Psychologie
(Hogeschool Leiden) gediplomeerd

2015 - Rouwvrouw opleiding (Linda Wormhoudt, A'dam)

2016 - Oprichting Sibbe Fernjawegan (heidendom en paganisme)
2016 - Rite of the Womb 3x (Klara Adalena) + Womb Keeper
2016 - Basisopleiding sjamanisme (Peter de Haan + Lucia Klinefelter)
2016 - Workshops sjamanisme & Systemic Ritual® (Suzanne Hazen)
2016 - Masterclass Rouwvrouw (Linda Wormhoudt)

2018 - Oprichting Het Vrouwenrad +
van Donselaar - Toegepaste Psychologie

2018 - Levensloopcoach voor mensen met autisme
2018 - Klassieke Massage (M00D Massage) KTNO-geaccrediteerd
2018 - Instructeur Bootcamp (bij de AALO)

2019 - Publicatie boek "Dagaz", eigen beheer
2019 - Zen-meditatie (ZenDoen, Gouda)

2020 - Oprichter en lid van Nederlands kantoor van Spirit of Wolf

(internationaal sjamanistisch netwerk)
2020 - 1e Initiatie in traditioneel sjamanisme, lijn van Spirit of Wolf
(Chakassië) van Morsuk Kam/Karagai Kam
2020 - Tarot opleiding, individueel bij Frances Aarts
2020 - Publicatie boek"de Heilige Nachten" A3 Boeken (okt. 2020)
2020 - Magnetiseren basisstudie met praktijkweekend, bij Civas

2021 - Blok 1 – Familieopstellingen – basis, bij Susanne Hazen
2021 - Blok 2 – De basis van Systemic Ritual, verbinden met
krachtbronnen, bij Susanne Hazen
2021 - Cursus Moxa Therapie, bij Zonnevlecht opleidingen
2021 - Initiatie II door Sjamaan Morsuk - Zwart Traditioneel Sjamanisme in Spirit of Wolf
2022 - Opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut bij ZOMA Opleidingen te Moerkapelle
2022 - Hooggevoeligheid als Kracht - cursus bij ZOMA Opleidingen
2022 - Hypnotherapie bij Laudius
2022- Initiatie III door Sjamaan Morsuk, in de kunst van heling en zwart sjamanisme
2022 - Reiki I, Reiki II bij Zoma Opleidingen te Moerkapelle
2023 - Reiki Master bij Zoma Opleidingen te Moerkapelle
2023 - Initiatie IV door Sjamaan Morsuk, in de kunst van karma en lotswebben in zwart sjamanisme

bottom of page