top of page

Ervaringen van deelnemers en cliënten

"Mirjam is behulpvaardig en betrouwbaar. In alle vaardigheden en kwaliteiten waarover zij beschikt zal ze telkens op zoek gaan naar de beste match met de vraag die je voor haar hebt. In de coachingsessies heb ik haar begeleiding als praktisch en steunend ervaren. Het is een mooie en unieke wijze waarop zij holistisch gedachtegoed en spiritualiteit weet te verbinden met concrete, en realistische toepassingswijzen. Ik zou haar werk aanbevelen voor iedereen die bereid is om meer gronding en doelgerichtheid in het leven te ervaren, en daarbij warm gedragen wil worden door de kennis en kunde van Mirjam."

- Bernet Wilms

Wat ik mooi vind aan Mirjam is dat zij een mooie, logische directheid heeft waarnaast ze een diepe belichaamde wijsheid uitstraalt. Ze heeft respect voor ieders eigen beleving en eigen- wijsheid en laat daar alle ruimte voor. Zelf volgt ze haar eigen traditie met een zekerheid en veel onderliggende kennis die je voelt en hoort als ze praat. Door haar voorbeelden en haar soms grappige woordkeuze maakt ze wat ze brengt heel toegankelijk. 

Marlies Phielix. (Doula)


- Marlies Phielix
Doula, Spinning Babies®Certified Parent Educator, masseuse, doulatrainer bij BiA Doulatraining

groot-5497.jpg

Vorig jaar aan het eind van de zomer leerde ik Mirjam kennen via haar cursus de Weg van de Webweefster. Al tijdens die cursus begon ik ook met haar Online Matronentraining en de individuele basisopleiding Sjamanisme. Nu, ruim een jaar later, is zij nog steeds mijn lerares op het sjamanistische pad. Maandelijks volg ik in haar praktijk een priveles, maar natuurlijk beperkt haar begeleiding zich niet alleen tot dat ene moment. Mirjam is als lerares zeer betrokken bij mijn pad en is ook tussendoor altijd bereikbaar voor vragen.

Het woord ‘balans’ omschrijft voor mij haar manier van begeleiding het best: de nadruk op het opbouwen van eigen ervaringen en eigen contact met de niet-fysieke werelden, maar wel met de voeten stevig op deze aarde en waar nodig voorzien van goed onderbouwde theoretische kennis. 

Mirjam hecht waarde aan een veilige manier van werken; geen hoogdravende, spectaculaire ceremoniele onzin t.b.v. de show, maar aandacht voor goede bescherming, en weloverwogen, goed doorvoelde stappen op het pad, leidend tot diepe verankering van de ervaring en kennis.

Mirjam reikt haar kennis aan op een niet-dogmatische manier; ze weet heel veel, maar gaat er daarbij absoluut niet vanuit dat haar visie de enige waarheid is. Er is bij haar altijd ruimte om zaken ter discussie te stellen of ze zelf op een net even andere manier in te vullen. Daarnaast is ze ook geen mens om zelf op haar lauweren te gaan rusten; Mirjam is ook zelf continu bezig met verder leren en ontwikkelen. Ik vermoed dus dat ik de komende jaren nog heel wat meer van haar kan leren!

- Ellen van der Kleij, Gouda

Mirjam is open en hartelijk. Een vrouw met levenservaring, een leergierige geest en liefde voor de natuur. Ze verbindt haar kennis en wijsheid met praktische handreikingen, zodat je verder kunt.

 


- Carin Wennink, de Schaapshoeve

 

Mirjam is een lief, leergierig, krachtig en wijs persoon.
Zij heeft mij geholpen weer met mijzelf in verbinding te komen en verder stappen te kunnen zetten. Ze zorgt voor een fijne, warme, open ruimte waar alles welkom is. Ze reikt je op een compassievolle manier goede handvatten aan zodat je zelf weer verder kunt.
Ik zou haar zeker aanbevelen als coach, sjamaan en de verschillende workshops die zij geeft!

 


- Lynn Swemmelaar

Nerthus Vrouwenrad
65267643_2353869871344481_85571214713552

Ik heb Mirjam leren kennen doordat ik meerdere cursussen en trainingen heb gevolgd bij haar.
Ze geeft heldere en duidelijke uitleg, veel praktijk oefeningen waardoor je snel de verbinding met het onderwerp aan kan gaan.
Ze heeft een "down to earth" aanpak en er is zeker tijd voor lolletje, de ideale combinatie om in ongedwongen sfeer veel te leren.

 


- Nathalie

 

Mirjam van Donselaar heeft mij geleerd om me weer verbinden met mijn eigen ziel en de bezieling van alles om ons heen. Voor mij is dat de kern van sjamanisme en bijzonder waardevol.
Mirjam doet dat op een respectvolle manier: ze heeft heel veel kennis en ervaring maar legt niets op. Ze reikt aan, laat je je eigen keuzes maken. Dat geeft zelfvertrouwen.
Daarbij heeft ze een groot en sterk netwerk in zowel real life (therapeuten, sjamanen) als in ‘andere werelden’ (krachten) die ze voelbaar inzet als dat nodig is.
Ik kan Mirjam van harte aanbevelen als sjamanistisch leraar en bezielende coach.

 


- Ingrid van Bekkum-Oosterling

 

Mirjam heeft me geholpen in de capaciteit van lerares en als psycholoog coach. Ze combineert op een hele mooie en helende manier haar praktische insteek met spiritualiteit. Daardoor heeft ze mij geholpen om erachter te komen waar ik tegenaan loop om bepaalde keuzes te maken en geeft ze ook gerichte acties om daarmee aan de slag te gaan. En dit allemaal vanuit mijn eigen kern, capaciteiten en waardes! Hierdoor ben ik nog sterker in staat mijn ondernemingen te groeien vanuit mijn eigen creatieve innovatiekracht! Heel fijn. Mirjam is zeker een aanrader als je ergens tegenaan loopt zakelijk of privé, als je inzicht wilt en handvaten hoe daarmee aan de slag te gaan, of als je vrijer in het leven wilt staan.

- Rianne "kickass-quilts"

"Mirjam is een toegewijd, lief persoon, die door haar opleidingen en ervaring de juiste punten te raken. Persoonlijk heb ik ontzettend veel aan haar opleiding gehad. Ben beter in mijn vel gaan zitten en kan veel beter om gaan met de dagelijkse verassingen die het leven brengt.
als er iemand is die je verder kan helpen op spiritueel of psychologisch vlak is Mirjam het wel!"

- Cheryl Pieneman

"Ik Mirjam is iemand die recht door je heen kijkt, naar de kern van je probleem. Ze is vriendelijk en compassievol, maar ook krachtig en no-nonsense. Een creatief persoon die altijd op zoek is naar manieren om mensen nog beter te helpen.
Zeer kundig sjamaniste en lerares. Een bezoek aan Mirjam is altijd een verrijking voor je eigen proces!

- Michelle Hendriks, praktijk Meerwegen

Shamaan alles-1999.jpg

" Leerzaam en goed georganiseerd. De verhalen vond ik fijn om te horen, vooral omdat je merkt dat Mirjam onderzoek heeft gedaan. Het sluit aan bij mijn eigen beleving van voorchristelijke Europese spiritualiteit en bood een kans tot verbinding met mijn voormoeders.

Hier zou ik zeker nog een workshop of lezing willen bijwonen!"

- Charlotte A.

"Ik heb diverse workshops van Mirjam meegedaan, weven, magie van de Lage Landen en de Matronen Workshop in Hatten. Ik vind dat zij dit alles goed onderzoekt, onderbouwd en het tevens goed en duidelijk verwoord en uitlegt. Ik vind haar zeker een aanrader om workshops en trainingen bij te volgen!"

- Rinus de Ruiter

" Inmiddels heb ik verschillende activiteiten gedaan met de Belewitte. Een verbindende wandeling, een vrouwencirkel en een workshop. Steeds weer kom ik terug. Een safe space, fijne verbinding en voedende wijsheid. Ik vind het prachtig om te merken dat activiteiten van De Belewitte niet alleen spiritueel vervullend zijn maar ook gestoeld zijn op, wetenschappelijke, kennis.. Wanneer je wilt raken aan oude tradities is gedegen onderzoek noodzakelijk en verrijkend..
Het is zo knap en bijzonder hoe dit steeds weer samenkomt bij Mirjam"

- Pascalle M.

"Ik heb al meerdere lezingen en cursussen gevolgd. De laatste was de Matronen. Dit heeft voor mij een hele nieuwe deur opengezet op een hele fijne manier, dank je wel Mirjam"

- Nelleke W.

"Op pure intuïtie heb ik mij aangemeld voor cirkels, workshops en nu de Matronentraining van Mirjam van de Belewitte. Ik zeg altijd dat mijn intuïtie mij nooit in de steek laat en dat heeft hij dit keer ook zeker niet gedaan. Ik ben blij dat ik Mirjam heb leren kennen. Zij is een vrouw die stevig in haar schoenen staat en precies weet waar zij spiritueel staat. Je merkt haar enthousiasme en kennis als ze verteld over het sjamanisme, over verschillende godinnen en over spiritualiteit in het algemeen. Haar kennis is groot en groeit alleen nog maar. Hetzelfde geldt in mijn inzicht voor haar enthousiasme. 

Omdat zij zo stevig in haar schoenen staat, haar kennis altijd paraat heeft en vol enthousiasme iets kan doen zijn haar cirkels, workshops en trainingen erg fijn om te volgen. Je voelt je veilig, want ze weet wat ze doet. Ze weet hoe ze mensen die elkaar nog nooit gezien hebben te laten communiceren en verbinden met elkaar. Kortom: een fijne vrouw met fijne trainingen ;-) Zeker een aanrader, want je kan veel van haar opsteken! "

- Ingrid van Paramica

"Ik heb al een paar vrouwencirkels meegedaan en onlangs ben ik begonnen met de Matronentraining.

Mirjam is een lieve vrouw die ontzettend veel weet van de stof die ze aanbiedt. Ze kan veel vertellen maar heeft ook mooie meditaties en trancereizen, onder begeleiding van haar drum. De cirkels en training zijn met zorg in elkaar gezet en de aankleding biedt rust en warmte! Je bent er echt even uit en het geeft mij een fijn me-time gevoel!

Er is veel ruimte om te delen maar dat is geen verplichting! Ook na de training of vrouwencirkel is zij bereikbaar om eventueel ondersteuning te bieden, altijd zonder oordeel, maar met opbouwende tips!

Het mooie van Mirjam vind ik dat ze altijd aangeeft dat we allemaal gelijk zijn en dat zij niet een duidelijke juffen/leidersrol heeft! Dat geeft mij een gevoel van gelijkwaardigheid en openheid!

Ik hoop nog vaak van jouw kennis en cirkels/trainingen te mogen genieten!"

 

- Ilse B.

"Ik leerde Izih begin 2021 kennen toen ik de basiscursus Sjamanisme bij haar volgde.

In een paar maanden tijd leerden we kennis maken met animistisch leven, verbinden voor voorouders en elementen.

Mirjam geeft “down to earth” les, waar ruimte is voor een geintje, veel praktijk zodat je meteen de handvaten meekrijgt om thuis aan de slag te gaan.

Voor mij is dit de perfecte combinatie om iets te leren, dus toen de basiscursus klaar was ben ik meteen doorgegaan met een op een verdiepingscursus.

Tijdens deze cursus gingen we ook dieper in op de Spirit of Wolf lessen, waarna ik me ook aansloot bij deze traditie en inmiddels ook mijn eerste initiatie hebt ontvangen.

 

Sjamanisme heeft me rust gebracht, om meer te observeren in plaats van reageren.

Ik voel meer balans in mijn dagelijks leven, in mijn werk, in mijn omgang met anderen.

Werken binnen een sjamanistische traditie heeft me ook geleerd om toewijding te hebben, iedere dag de tijd ervoor vrij te maken, ook al was het soms maar een moment.

 

Zoals ik al zei vind ik de manier waarop Mirjam lesgeeft erg fijn. Juist door de aardse aanpak blijft de balans perfect.

Ze luistert goed naar je, zonder oordeel, en laat je zelf nadenken over hoe dingen aan te vliegen.

Door haar opleidingen en ruime ervaring geeft ze ook goed advies over hoe je met bepaalde situaties om kan gaan.

 

Dankzij haar support heb ik inmiddels ook mijn initiatie ontvangen en ben ik zelfverzekerder om alle lessen toe te passen."- Nathalie Sulkers, ak-shuvuu-kam

"Ik kwam bij Mirjam voor coaching en ondersteuning op mijn levenspad. Ik had een heftige scheiding achter de rug en een ex die mij niet losliet en onveiligheid voor mij en mijn kind veroorzaakte. Mirjam heeft mij bescherming gegeven en tegelijkertijd wel een veilige omgeving gecreëerd middels een ritueel (kamlanie) en amuletten. Dit heeft heel mooi en krachtig gewerkt voor mij. Daarnaast wilde ik mij meer verdiepen in de basis van sjamanisme en rituelen weer een stevige dagelijks terugkerende basis in mijn leven geven. De boeken voorbij en meer terug naar leren vanuit de praktijk en van haar wijsheid. Uit mijn hoofd en in mijn lijf…de aarde.
Terug naar eenvoud..naar aardsheid. Dit heeft me zoveel mooie nieuwe inzichten gebracht en wat al was versterkt. Ik heb hierdoor in een korte tijd veel groei en verdieping doorgemaakt. Ik voel letterlijk dat alles weer stroomt en steeds meer gaat stromen…een poort is geopend..ik heb mijn craftbedrijf een boost/mooie start kunnen geven en ook hier een mooi ritueel voor neergezet met Mirjam. Ik zie en voel waar mijn pad gaat, voel de steun van mijn helpers en vertrouw. Ik ben enorm dankbaar voor Mirjam haar steun, delen van wijsheid en begeleiding. Ze is een fijn en bijzonder mens en werkt vanuit liefde, respect en vertrouwen, waardoor ze een veilige basis creëert. Heel veel dank!"

- Charissa

"Een tijd geleden heb ik een sessie van Mirjam ontvangen. Ik kende Mirjam al van de vrouwencirkels waaraan ik heb deelgenomen maar ik had nog nooit een healing/sessie van Mirjam ontvangen. Mirjam heeft een toegankelijke energie waardoor ik me snel op mijn gemak voelde. Haar praktijkruimte voelt verwelkomend, warm en huiselijk aan.
Ze wist op een doortastende en natuurlijke manier bij de kern van het probleem te komen. Niet uren lang praten maar direct de diepte in. Dit voelde bijzonder krachtig maar te gelijktijdig zacht en begripvol. Ik voelde me gezien en gehoord en deze kwetsbaarheid is voor mij nodig om te kunnen openen. 

 

Na een korte meditatie, het onderzoeken en het toelaten van mijn gevoel gaf Mirjam mij een behandeling. Tijdens deze behandeling voelde ik veel gebeuren in mijn energieveld. Oude gestagneerde energie kwam vrij. Zwaarte die ik had gevoeld tijdens de meditatie/visualisatie leek te verminderen. Hierdoor ervaarde ik ruimte en bewegingsvrijheid. De blessing die ik daarna van haar ontving was duidelijk anders. Het voelde licht, zacht en warm. Het was bijzonder om het contrast tussen deze twee onderdelen te voelen.   

 

Na de sessie gaf Mirjam mij nog tips mee hoe ik dit thuis kon voortzetten wat ik altijd erg belangrijk vind. 

Ik kijk terug op een bijzondere ervaring die nog meerdere dagen heeft doorgewerkt. - Kimberley Ardaseer, www.kimberleyardaseer.nl

"Afgelopen weekend ben ik bij de Tempel van de Vrouwe geweest. Een heerlijke ervaring, waarbij je even lekker het dagelijks leven achter je kon laten. In een kleine groep hebben we verschillende dingen gedaan om onszelf te verbinden met onze eigen energie, maar ook met die van onze voormoeders. Door lekker creatief te zijn, konden we dit zelf vorm geven. Al mijn ervaringen kon ik delen, zonder bang te zijn veroordeeld te worden, er werd echt naar mij geluisterd. Daarnaast werd er alles aan gedaan om te helpen bij dingen waar we tegen aan liepen, of vragen die we hadden.
Al met al een hele leerzame, interessante, creatieve en ontspannende/rustgevende middag. Heerlijk!

Ik beveel het dan ook iedereen, die zich graag eens verdiept in zichzelf en de eeuwenoude (vrouwen)cultuur èn graag een gezellige tijd heeft, eens iets te doen bij de Belewitte."

- Sam v M.

bottom of page