top of page

Over de Tempel van de Vrouwe


Ik heb het Vrouwenrad (toen Oervrouwen geheten) al een tijd geleden gestart met de intentie om activiteiten uit te gaan voeren met en voor vrouwen. Eindelijk is dit vorm aan het krijgen en gingen ik en de mooie Michelle "Idunna" in september van start met een eerste Tempel van de Vrouwe in Haastrecht. (4 km van Gouda)

Er is in deze wereld behoefte aan vrouwelijke energie, omdat de wereld naar alleen de mannelijke kant helt. De balans is zoek. Je merkt dit niet alleen in uiterlijke vormen zoals mannen die bijna alle machtsposities bekleden, maar vooral op de diepere lagen zoals hoe we met de natuur omgaan, met seksualiteit, met de vrouwelijke kwaliteiten als stilte, rust, emoties, zachtheid en intimiteit.

De vrouw is duizenden jaren achteruit geschoven, niet alleen op het gebied van haar maatschappelijke positie maar ook op het gebied van religie. Het vrouwelijke is in opkomst binnen religie en spiritualiteit en wij willen hier aan bijdragen om het vrouwelijke terug op de (Europese) esoterische kaart te zetten.

Wij putten onze inspiratie uit bronnen van de handen van: Annine van der Meer, Marija Gimbutas, Marcia Eliade, Jacob Slavenburg, Clarissa Pinkola Estes en recent onderzoek omtrent het vrouwelijk religieus beleven door de eeuwen heen, evenals onze eigen persoonlijke ervaringen en visies op het goddelijke vrouwelijke.

We zien een rode draad door alle godinnenculturen op Aarde die ook onze rode draad is. De vrouwelijke lijn. We volgen deze tot in Nederland, in Noordwest Europa, en gebruiken muziek, kunst, sjamanistische en andere technieken die zoveel mogelijk uit deze streek komen. De vrouw is voor ons innig verbonden met het land waarop zij woont en met die energie, die ziel en die tradities zullen wij gaan werken tijdens onze tempeldagen.

Michelle en ik zullen deze tempeldagen leiden en meer informatie over inhoud en invulling, inclusief data en randvoorwaarden, verschijnt op deze website. Hou het dus goed in de gaten!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page