top of page

Klassieke Massage

67580893_2419274574804010_26235947657650

Waarom massage?
 

Massage trok mij ten eerste omdat ik soms zelf gemasseerd werd en hier als sporter erg van kon genieten, maar dat niet alleen; het was uiteraard ook heerlijk ontspannend en ik sliep na afloop zalig. Ik wilde dit geschenk graag aan anderen geven en tevens was het voor mij een manier om lekker even niet in mijn hoofd te hoeven zitten zoals bij veel andere dagelijkse dingen. Ik wilde meer doen met met mijn handen, zonder te spreken anderen helpen - naast het sjamanisme/ complementerend aan het sjamanisme. Ook als aanvulling op mijn coaching is het erg fijn maar ook voor mensen die moeite hebben met aanrakingen om hier aan te leren wennen, mensen die meer aan hun lichaamsbewustzijn willen doen omdat zij de neiging hebben teveel in het hoofd te zitten.

Klassieke Massage
 

Ik heb een opleiding in de Klassieke - ook wel Zweedse- Massage (met anatomie) afgerond bij Mood Massage Opleidingen. De Klassieke Massage is de meest bekende massage vorm en is de voorloper van de sportmassage.
De volgende technieken komen daarbij aan bod:

- Palpatie (voelend onderzoek)
- Intermitterend drukken (ontspanning en gewenning)
- Effleurages (strijkingen met olie)
- Petrissages (knedingen zonder olie)
- Fricties (zeer plaatselijke techniek)
- Schuddingen (ontspanning)
- Tapotages (activerend)

Een massage is normaal gesproken altijd de rug, benen en armen (incl. voeten en handen) maar je kunt dit altijd aanpassen naar gelang behoefte of klacht, ook kan ik masseren op basis van intuïtie en dus geef ik aandacht aan wat ik aanvoel waar ik meer aandacht aan moet geven.

 

Voordelen van een massage
 

Iedereen associeert massage altijd met ontspanning, en natuurlijk is niets minder waar. Maar, er zijn meerdere voordelen te behalen met massage, ook ligt dit aan de vorm van de massage natuurlijk. Bij de Klassieke Massage hebben we het over het volgende:
 


- bevordert de doorbloeding
- diepe ontspanning
- verlaagt de bloeddruk
- maakt gespannen spieren los
- kan spierknopen losmaken
- verbetert het immuunsysteem
- afvoeren van afvalstoffen
- betere bewustwording en contact met het lichaam
- verbetert de slaap
- verdieping van de ademhaling
- afvoeren van overtollig vocht
- positief effect op de stemming (aanmaak van oxytine)
- soms daling van het hartritme

20190715_214655_1563276464912.png

Praktische zaken

Een massage kan 30 minuten duren of 60 minuten, net waar jij behoefte aan hebt.
De massage kan klachtgericht zijn, bijvoorbeeld als je last hebt van je schouders besteed ik hier extra aandacht aan, maar kan ook algemeen ontspannend zijn of in combinatie met een sjamanistische heling-sessie. Ook een intuïtieve massage behoort tot de mogelijkheden.
Dit kun je van te voren aangeven. Ook geef je van te voren aan wat ik wel en niet mag masseren, of je ergens pijn hebt, of je chronisch ziek bent of andere zaken die relevant zijn voor mij om te weten voordat we starten met de behandeling. Uiteraard kom je niet wanneer je last hebt van symptomen die kunnen wijzen op een recente Covid-19 besmetting.

De massage wordt in Haastrecht in mijn praktijkruimte gegeven en je hoeft zelf niks mee te nemen, hooguit wat kleding die je makkelijk aan en uit kunt trekken zoals een joggingsbroek. Van te voren krijg je een kopje thee en na afloop een lekker koud glas water.
Ik werk altijd hygiënisch/mondkapje, en zal tijdens de massage soms een vraag stellen over bijvoorbeeld de druk of de dingen die ik nodig acht maar misschien anders zijn dan je gewend bent, zoals fricties (druk geven op een knoop of peesaanhechting om de doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen af te voeren); die soms nogal onverwachts kunnen zijn.

30 minuten massage: € 37,- inc. btw* (enkel de rug, of rug, armen, benen in activerend tempo)
60 minuten massage: € 56,- incl. btw* (rug, benen, armen)
Dit is inclusief een 15 minuten anamnesegesprek op voorhand*

Voor interesse in een massage, stuur een bericht via het contactformulier. Ik stel je dan wat korte vragen over jouw verwachtingen en wensen en spreek een datum met je af.
Ik hoop je graag te zien!

bottom of page