top of page
20220621_215341_1655929329115.png

Maandelijkse Sjamanistische Cirkels


Dit jaar gaan we van start met maandelijkse bijeenkomsten in de vorm van online sjamanistische cirkels!
(Deze online cirkels wil ik graag afwisselen met live bijeenkomsten in de natuur waarin we hetzelfde doen, maar veel mensen wonen in verschillende delen van het land dus ik start eerst online op en daarna kijken we welke plek geschikt is op basis van de mensen die zich aanmelden)

Veel mensen hebben behoefte aan contact met elkaar om hun manier van leven met elkaar te delen. In dit geval een animistische en sjamanistische levensstijl. Ik wil dit heel graag voor mensen faciliteren, een [online] gewijde ruimte voor het samen leren, doen van rituelen, helingstechnieken uitproberen en dieper contact te maken met onszelf, de ander en onze omgeving. Dit doen we niet alleen voor ons eigen welzijn, maar ik maak de stof graag dusdanig praktisch dat je met het geleerde ook anderen kunt ondersteunen, of werk in het landschap kunt doen, voorouderwerk of het werken met dieren - altijd op laagdrempelige manier. We denken ook samen na over hoe we met anderen kunnen verbinden in onze directe omgeving, met het land maar ook met de mensen, de buren, je familie; je omgeving. Hoe leggen we de verbinding naar de wereld, en verworden wij animisten niet tot een exclusief subcultuurtje?


Dit doen we door elke maand een ander thema te belichten. Ikzelf doe dit door mijn kennis en achtergrond vanuit de traditie van Spirit of Wolf te delen, maar ik wil ook graag gastsprekers gaan uitnodigen om zo een breder netwerk van sjamanistische- en paganistische beoefenaren samen te brengen. Zo kunnen we de bandbreedte van de gevarieerde animistische manier van leven zo toegankelijk mogelijk met elkaar delen, van elkaar leren, in respect en een gevoel van broederschap in plaats van competitie en strijd. Al eeuwen lang zijn er veel regionale verschillen in pre-christelijke geloofsovertuigingen geweest, hoewel er altijd een onderliggende lijn te ontdekken viel. Zo ook in onze hedendaagse tijd; er is altijd wel iets wat ons met elkaar verbindt, zoals de Aarde waarop we lopen en dezelfde Maan die we aanschouwen. Dat kunnen we delen, in wederzijds respect. We kunnen dan op een beschaafde manier met elkaar van gedachten wisselen ongeacht onze achtergrond of afkomst en zonder hardheid en competitie.
Deze bijeenkomsten zijn samengevat; een anderhalf uur samenzijn, een thema samen ontdekken, verbinden met elkaar en aandacht geven aan onze sjamanistische levensstijl waarin in de eerste instantie ik die input geef en we dit kunnen uitbouwen. Dit kan een vaste groep worden maar toch blijven we open voor nieuwe deelnemers, je bent welkom!

Wat kan je verwachten:

 

- Een veilige setting, verbondenheid met anderen
- Elke sessie wordt er een thema door mij vanuit traditioneel sjamanisme belicht, dit thema hangt samen met de wisseling van het jaar, de maanstand, voorouders, natuurgeesten en dergelijke
- Elke sessie doen we een ritueel, we werken met attributen die je zelf gaat maken en we doen trancewerk. Je hebt hiervoor geen ervaring nodig.
- Elke sessie verbinden we met elkaar door te delen hoe je in je leven een bepaald thema terug ziet komen en uit te wisselen met anderen, soms kan er een thema betreft heling terug komen en deel je emoties met elkaar. De cirkels zijn echter geen therapie groep.
- Later: ruimte voor gastsprekers en input, mits respectvol en relevant voor de cirkel
- Elke sessie krijg je huiswerk mee, een opdracht die je kunt gaan doen in de weken die erna komen zodat je hetgeen je geleerd hebt in de praktijk kunt toepassen en integreren in je dagelijks leven en/of in je werk en hier met elkaar over kunt uitwisselen.

Thema’s die zoal voorbij zullen komen:
- introductie over de traditie van Spirit of Wolf
- ontwikkelen van de intuïtieve vermogens
- het nut en maken van verschillende altaren
- de basis van een sjamanistisch ritueel
- de geesten van de elementen in het dagelijks leven
- je eigen helpers vinden en hiermee samenwerken
- offerandes, traditioneel en lokaal
- Grote Geesten van de Natuur: Maan, Zon, Moeder Aarde, Vader Hemel, etc.
- Het persoonlijke energieveld en informatie daaruit halen

De sessies zijn elke keer gewoon los te volgen en je kunt een los ticket kopen via de website. De cirkels zijn voor mannen en vrouwen, je hebt geen ervaring nodig, er is ruimte om vragen te stellen en voor eigen inbreng m.b.t. de thema’s van de cirkels die nog komen gaan. Je bent niets verplicht, behalve respect en discretie wanneer er persoonlijke verhalen zijn gedeeld door jouw mededeelnemers.

 


 

IMG_20200908_004146_569.jpg
20200919_165644.jpg
IMG_20210602_105006_696.jpg
20200827_113258.jpg

Praktisch:

Wanneer je wilt meedoen stuur je een e-mail naar izihkam@belewitte.com met je naam, adres en telefoonnummer en de datum waarop je wilt meedoen. Je kunt dan hier op deze pagina, onderaan, een kaartje kopen voor die desbetreffende cirkel. [de mail is fijn want dan weet ik op welke datum ik je kan verwachten].
Je kunt ook altijd mailen als je vragen hebt.

Op de dag van de cirkel stuur ik je 15 minuten van te voren de Zoom-link toe per e-mail waarop je kunt inloggen. Zorg dat je ongeveer 5 minuten voor aanvang aanwezig bent om ook alles technisch te controleren. Het fijnst werkt het als je op een laptop zit met een goede internetverbinding.


Verder zet je klaar voor de sessie:
- een kaars [liefst een ghee kaarsje]
- wierook [goede kwaliteit]
- een handbel
- je drum of ratel als je die hebt

IMG_20210211_204719_845.jpg

Data [tot aan de zomervakantie]:
Woensdag 15 mei 2024 om 19:30u
Thema: landgeesten
Dinsdag 4 juni 2024 om 19:30u: thema komt nog
Woensdag 26 juni 2024 om 19:30u:
thema: het maken van een kruidenwis en verbinding maken met kruidengeesten
Maandag 15 juli 2024 om 19:30u

 

 
Entree: € 29,80
Bij laag inkomen stuur me een berichtje

Plaats:
Zoom, online.
Later live/fysiek [afgewisseld met online] in de omgeving van Gouda vermoedelijk en liefst buiten in de natuur
 

bottom of page