top of page

Publicaties

"Dagaz"

voorkant dichtbundel.png

"Mijn vader is dood. Ik zag hem gaan, voor mijn ogen. Het ene moment daar, vervolgens niet meer. Zijn ziel steeg uit zijn lichaam en op dat moment brak er iets in mij. Een barst in wat ik dacht dat Ik was. Door die scheur kwam licht naar binnen, prachtig maar afschuwelijk. Ik stierf met hem.

Even later zat ik aan het water. De zon schitterde op de kleine golfjes. Ik staarde naar een boterbloem. Ik weet niet hoe het kwam, maar de boterbloem opende zich voor mijn ogen en ik zag het hele universum in haar kern, inclusief mijzelf. In die bloem. Ik was in de bloem, de bloem was in mij, er waren geen grenzen meer..."

Dagaz is het resultaat van een doorlopen spiraal in het 29-jarige leven van Mirjam. De cyclische weg voert langs de afdaling, de tocht door de onderwereld, de klim en nieuwe dageraad. Het is een poëtische vertaling van de ervaringen op haar reis en gaat over verdriet, liefde, natuur, rouw en sterven, ervaringen van eenheid, haar spirituele leven dat sjamanistisch gekleurd is en over kracht en zwakheid. Het is een verzamelwerk over jezelf verliezen en hervinden, over de kracht van kwetsbaarheid en over de verbinding met het goddelijke.

Dagaz is nu verkrijgbaar voor € 22,90 excl. 9% btw en excl. verzendkosten
(€4,00 verzendkosten binnen Nederland)
Stuur een e-mail met je adresgegevens via de contactpagina om Dagaz te bestellen.


 

Colofon

Auteur: M. van Donselaar
Omslagontwerp: M. van Donselaar
Uitgeverij: In eigen beheer bij Brave New Books, Singel Uitgeverijen, Amsterdam
ISBN: 9789402178951

Gratis te downloaden

voorkant pdf.png

Gratis PDF "Minicursus Aarding"

Download hier de mini-cursus over hoe je jezelf het beste kunt aarden in het dagelijks leven. De cursus is bedoelt voor mensen die net beginnen op het spirituele pad, of mensen die merken dat ze niet goed gegrond zijn, of gewoon ieder die interesse heeft zich een beetje in gronding/aarding te verdiepen om hun basis te versterken.

118352072_3540042682701890_3552223003613

"Ik geniet van dit prachtboek.
De schrijfster weet op meerdere vlakken een balans te vinden.
De informatie over oude tradities is breed en verdiepend. Toch ontstaat er geen klinisch theoretisch geheel.
Het boek geeft vele handvatten om zelf te gaan werken met de 12 heilige nachten, zonder een receptenboek te worden.

Voor iedereen die een eigen manier zoekt om invulling te geven aan de donkere tijd van het jaar. En deze invulling graag wil wortelen in de tradities van het land.
Vol vrouwelijke energie, maar kan uit eigen ervaring zeggen: zeker ook voor mannen.

Mijn aanrader: neem de tijd om met het boek je voor te bereiden op de nachten. De informatie is rijk en gelaagd. Met voorbereidingstijd komt de inhoud meer tot zijn recht."

Recensie door Casper

[UITVERKOCHT]
"De Heilige Nachten"

Van oudsher zijn de Heilige Nachten een tijd van transformatie en regeneratie, van dood en nieuw leven. Ze vormen een opmaat naar een nieuwe cyclus voor de zon en de natuur. Onze voorouders leefden nog in diepe verbinding met de natuur en gebruikten deze tijd dan ook om zich terug te trekken in het donker ter voorbereiding op het licht.
Ook nu nog nodigen de Heilige Nachten ons uit om naar binnen te keren, de stilte en het donker in onszelf te betreden voor reflectie en inzichten. Bovendien zijn in de periode van 24 december tot en met Driekoningen de sluiers tussen onze en de andere werelden dun, waardoor je makkelijker contact kunt maken met die andere werelden en degenen die daar verblijven. Dit boek biedt je handvatten om zelf de heilzame uitwerking van het donker te onderzoeken.
Voor elke Heilige Nacht geeft psycholoog en sjamaniste Mirjam van Donselaar oude wijsheid, informatie over soms eeuwenoude tradities, stof tot zelfreflectie en rituele suggesties die je helpen het donker en de geboorte van het licht in jezelf te ervaren. Je leert over de Matrones, midwinterfeesten, rookrituelen, goden en godinnen, de Wereldboom, runen, de bron van oorsprong en meer. Je verbindt je opnieuw met je voorouders, onze wortels, de natuur en met jouw eigen ziel die verbonden is met de bron. Je zult jezelf ervaren als één met alles om je heen, in tijd en ruimte.
Het boek is een ode aan de onzichtbare wereld en zijn bewoners, aan de donkere Moederschoot als bron van nieuw leven, de stilte en de rust. Het is een uitnodiging om vragen te stellen bij de manier waarop je leeft en opnieuw balans te vinden. De Nachten nemen je mee om te ervaren en te voelen. Zo kan ook voor jou deze tijd van het diepste donker van het jaar transformerend uitwerken en krijg je voor alle maanden van het nieuwe jaar een schat aan inzichten.

A3 Boeken, Geesteren
144 pagina's
€ 24,50 incl. btw en excl. verzendkosten
Bestellen via de e-mail

dfdf.png

Media

Naamloos.png

Links een voorbeeld van het interview dat verscheen in het blad HEUS van A3 Boeken, de uitgeverij van mijn boek "de Heilige Nachten".
Klik op het artikel om naar de webpagina te gaan om het gehele artikel te lezen.

In 2022 werden ik en Anthony (student en vriend) door Jacob van Wisdom of Odin geïnterviewd over sjamanisme en traditioneel sjamanisme binnen Spirit of Wolf.

In 2024 werd ik gevraagd mee te werken aan het programma van de KRO-NCRV "Zin in Morgen". Over zingeving en verbinding. Je kunt de aflevering hier terugkijken: https://npo.nl/start/serie/zin-in-morgen/seizoen-3/zin-in-morgen_51/afspelen

Schermafbeelding 2024-04-25 124258.png
thomas.png
259557024_106334775216368_8367802241432640384_n.jpg

Podcast

Woedwolf
Woedwolf is een podcast die ik samen met mijn student en vriend Anthony Torfs/Ak Adyg Kam, maak. De podcast gaat over gezondheid en hulp om dit te bewerkstelligen in alle mogelijke sjamanistische manieren. Gezondheid is meer dan een fysiek of individueel proces, het omvat het hele wezen en systeem rondom iemand. De podcast is in het engels.

Link naar de spotify pagina!

 

Belewitte Academie - Shop

De Belewitte Academie is nog volop in ontwikkeling maar je kunt er al de basiscursus "Cirkelhoedster" volgen, die gaat over je eigen vrouwencirkel systematisch leren opzetten en je kunt er de voormoeder trancereis aanschaffen.

Link naar de academie!

 

90fc3e1c-20181008_090850.webp
bottom of page