top of page
20181122_135444.jpg

Webinar "Het zelf geven van Vrouwencirkel - 2"
Vervolg op deel 1 

Een plek voor vrouwen, door vrouwen, met een nadrukkelijke verbinding met de natuur en het leven: dat willen we op meer plekken in Nederland en in het buitenland. Een plek waar vrouwen kunnen samenkomen en hun vrouwelijkheid kunnen (her)ontdekken, het delen van vrouwenzaken en vrouwelijke tradities en speciale vrouwelijke sjamanistische elementen en technieken verkennen om zo in een nauwer contact, niet alleen met eigen ziel, maar ook met de ander, Moeder Aarde en het leven zelf te komen staan.
 

Dit webinar is een vervolg op het eerste webinar – een inleiding en basis voor het geven van Vrouwencirkels met een sjamanistische inslag. Tijdens dit vervolg gaan we dieper in op werkvormen: dingen die je kunt DOEN of kan laten ontstaan tijdens je cirkels.
Ik geef je een voorbeeld van een manier om met elkaar samen te openen en een voorbeeld hoe je samen met elkaar de cirkel weer kunt afsluiten en ik neem met jullie een ritueel door wat je zou kunnen doen, met een sjamanistische inslag maar wat toch laagdrempelig is.
Daarna gaan we over op een intervisie en vraaginbreng. Eerst komen er wat vragen aan bot waar we samen over na kunnen denken en over in gesprek kunnen gaan. Het tweede deel is intervisie waarbij er een probleemsituatie, gerelateerd aan vrouwencirkels, wordt ingebracht waarop we systematisch volgens de intervisieregels – op zullen reageren. Dit klinkt een beetje klinisch maar goede intervisie kan echt ontzettend behulpzaam zijn, voor jouw eigen groei maar erg leerzaam voor iedereen die er aan deelneemt.

Tijdens dit webinar krijg je tips en handvatten om zelf jouw eigen vrouwencirkels te geven. Want veel vrouwen willen dit wel en kunnen dit ook maar hebben last van twijfels en nood aan wat stevige handvatten op dit gebied, zodat zij dit met een goed gevoel kunnen leiden en organiseren en ook kunnen interveniëren op problemen. We werken ten slotte met mensen en met kwetsbaarheid, belangrijk is dan ook om goed te weten wat we doen en hierin de veiligheid kunnen bewaken.

Voor dit seminar put ik kennis uit mijn ervaring van jarenlang cirkels geven, mijn achtergrond als Toegepast Pycholoog (coach en trainer), mijn onderzoek en kennis over sjamanisme en aanverwante onderwerpen. Het seminar is niet enkel voor mensen die net beginnen maar ook voor mensen die al cirkels geven leerzaam om uit te wisselen!

 

We geven aandacht aan:

- waarom vrouwencirkels
- sjamanistische inslag
- veiligheid in een groep
- leiderschap
- omgaan met emoties
- begrenzen en bewaken van veiligheid
- verbinden en delen
- werkvormen en inhoud van jouw cirkel, waaronder verschillende vormen van meditatie,
sjamanistische technieken, ademwerk, zang, dans, lichaamswerk, visualisatie, handwerk,
creativiteit, seizoensvieringen, rituelen en meer (ook bronnen van creatieve werkvormen worden besproken)
- omgaan met feedback
- uitzonderlijke situaties bespreken zoals; heftige emoties, discussies, ongevraagde adviezen, onzekerheid, psychische
problematieken en wat te doen om iemand te helpen
- intervisie op bovenstaande situatie of andere inbreng

 

Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng en vragen. Heb je iets bijzonders wat je graag wilt inbrengen? Mail me dan van te voren.
 

Wanneer:
23 mei 20
23

Tijd:
19:30 inlog - rond 22:00 u afsluiting

Waar: Zoom (met inlog-code via de mail verzonden)


Prijs: verplichte donatie (minimaal rond €15,00 wat je het waard vond en wat je kwijt kunt) na afloop ontvang je een betaallink per mail.

Max. aantal deelnemers: 30
Min. aantal deelnemers: 5


Aanmelding is verplicht en gaat per mail:
izihkam@belewitte.com

bottom of page